lauantai 3. marraskuuta 2012

Työssäoppiminen







Aika:     13.8 - 2.11.2012                                                                                           Paikka:    EP-remontit OY


Kohteet:


1. Palahuopakaton uusiminen
2. Saunan sisäkaton panelointi
3. Keittiöuudistus
4. Saunan sisäpintojen käsittely
5. Pintatöitä talotyömaalla
6. Olohuoneen pintaremontti
7. Keittiöremontti


                         Palahuopakaton uusiminen
Kohde: pinta-alaltaan 240 m2:n kokoinen palahuovalla päällystetty omakotitalon loiva aumakatto
Sovitut työt: vanhan palahuopakaton purku ja uuden asentaminen, mätien lautojen vaihto
Tehtävät, joita tein/joihin osallistuin: tellinkien vuokraus ja kokoaminen, vanhan palahuovan purku vasaralla, paljaan alueen peittely pressuilla, jätteiden siivoaminen ja vienti kaatopaikalle, huonojen otsalautojen vaihto, aluskermin asennus, uuden palahuovan asennus, harjapalojen asennus, työmaan siivous









Oma arvio: …No, neljä viikkoa palahuopakaton tekoa on kyllä aika tehokas oppi, taisin tehdä sitä jo unissanikin… Ainakin tuli taito hyppysiin! Mielestäni homma oli kivaa ja palkitsevaa. Erityisen kivaa siitä teki mukavat asiakkaat, joihin kerkisin tutustua urakan aikana.

                                        Suihkutilojen sisäkaton panelointi
Kohde ja sovitut työt: n. 6m2:n suihkutilojen katon eristäminen ja panelointi
Tehtäväni: eristelevyjen mittaaminen ja leikkaaminen, uretaanivaahdon pursottaminen, paneelien mittaaminen ja pätkiminen sirkkelillä, asennus paineilmanitojalla kattoon.



Oma arvio: Sain tehdä kattoa melko itsenäisesti ja opin, miten katto eristetään sisäpuolelta eristelevyjen ja vaahdon kanssa. Panelointi on mielestäni mukavaa hommaa ja onnistuin ensikertalaiseksi hyvin.


                                                 Keittiöuudistus
Kohde ja sovitut työt (joita tein/joihin osallistuin): Rivitaloasunnon keittiön purkaminen ja uuden asentaminen, välitilan laatoitus, mosaiikkiparketin purkaminen ja laminaatin asennus, viemäröintiputkien piikkaaminen esiin putkimiestä varten, suojaukset, putkien valaminen piiloon, kattopaneelin asennus vanhan paneelin päälle, seinän maalaaminen, katon ja lattian listoitus, jätteiden vienti jäteasemalle, ja tietysti työmaan pitäminen siistinä.










Oma arvio: Nyt siis pääsin taas keittiöiden teon maailmaan! Olen ollut muutaman kerran jo ennen tätä isäni kanssa tekemässä keittiö-remonttia joten nyt oli kiva päästä oppimaan ja harjoittelemaan lisää. Uutta on aina hyvä oppia, vaikka välillä tuntuikin, etten opi koskaan, mutta harjoitushan tekee mestarin!



  Saunan sisäpintojen käsittely


Kohde ja sovitut työt: Rantasaunan kaikkien puupintojen käsittely saunasuoja-aineella.


Tehtävät: Levitimme tumman Supi-saunasuoja-aineen isoilla pensseleillä hirsiseinille kolme kertaa ja laikukkaille kohdille neljä kertaa. Ikkunan pokat käsittelin myös aineella.


Ennen:



                                                            Jälkeen:


Oma arvio: Työn teko oli helppoa ja todella hauskaa! Käden jäljen näki nopeasti. Tällaisessa työssä tärkeää on muiden pintojen suojaaminen, käsiteltävien pintojen huolellinen hiominen ja tarkkuus siinä, ettei tule valumia. Ikkunan maalaaminen oli aivan uusi kokemus, mutta onnistuin saamaan siihen siistin pinnan. 

  Pintatöitä talotyömaalla


Kohde: koulun talotyömaa Ahtialassa

Tehtäväni: seinien pohjamaalaus, tapetointi



  Olohuoneen pintaremontti


Kohde ja työt: rivitaloasunnon olohuone, josta irrotettiin vanhat tapettikerrokset, seinä tasoitettiin, toinen seinä levytettiin ja saumat tasoitettiin, kaikki seinät pohjamaalattiin, yksi seinä tapetoitiin ja kolme patteria sekä kolmet ovenkarmit maalattiin.

Opin: Tasoittamaan ja tapetoimaan varmoin ottein! Myös patterin ja ovenkarmien maalaaminen sujuu tämän jälkeen hyvin.














  Keittiöremontti


Kohde ja tehtävät (joissa olin mukana/jotka tein): omakotitalon keittiön purku, jätteiden kuljetus jäteasemalle, seinien tasoitusta ja levytystä, välitilan laatoituksen piikkaaminen, seinien maalaaminen, vedinten kiinnitys, vaimennusmekanismien kokoaminen ja kiinnitys, ovien kiinnitys

 









Opin: Sain harjoitella levytystä, tasoitusta ja maalaamista sekä laittaa vetimiä ja vaimennusmekanismeja paikoilleen. Hauskinta oli purkuhommat, eli keittiön palasteleminen ja välitilan laattojen piikkaaminen.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti